Jan van Riet genoot!

Jan van Riet genoot! | Lang leve de Lambertustoren - Lambertustoren Nederweert
21-03-2018

Bijdrage van Jan van Riet over het benefietconcert wat op 18 maart jl. plaatsvond in onze Lambertuskerk!

“Maastricht heeft Rieu maar Nederweert heeft …..”

 

Wie op zondag 18 maart jl ’s-middags niet in de St. Lambertuskerk in Nederweert zat, heeft wat gemist. Een geweldig concert van onze eigen verenigingen Bel Canto en harmonie St. Joseph, afgewisseld door het Balkan Orkest. En natuurlijk niet te vergeten door Suzan Seegers, bekend van “Op zoek naar Evita”. Wat een persoonlijkheid en wat een stem! Als je een koor en een harmonie in volledige bezetting qua stemgeluid weet te overtreffen en daarbij ook nog haarzuiver zingt, dan heb je iets in je mars. Chapeau Suzan: je hebt weer geweldig reclame voor jezelf gemaakt. Overigens is zij binnenkort in het Munttheater nog te horen!

 

Voor eigenlijk te weinig publiek wisten Bel Canto, St. Joseph, het Balkan Orkest en Suzan Seegers van begin tot eind te boeien. Er kwamen bij het publiek emoties los, soms kippevel van de prachtige overgangen, spontaan gelach, ontroerend en fenomenaal om te zien hoe de uitvoerenden elkaar wisten aan te vullen. Het is een formidabele prestatie van Bel Canto en St. Joseph dat ze zelfs bij Suzan Seegers de handen op elkaar wisten te krijgen. Dit moet uren oefenen hebben gekost om zo ver te komen. Niet voor niets merkte vanmorgen een fijne collega op die ook bij het concert aanwezig was: “Maastricht heeft Rieu maar Nederweert heeft Bel Canto en harmonie St. Joseph”.

 

Een mooie afwisseling vormde de muziek van het Balkan Orkest. Melancholische muziek uit de Balkan in o.a. de Servische, Russische en Macedonische taal: onverstaanbaar maar geweldig mooi. Vier rasmuzikanten onder leiding van Radomir Vasiljevic waar we ongetwijfeld nog meer van gaan horen.

 

Al met al kan het burgercomité Lambertustoren terugzien op een fantastisch concert wat hopelijk ook nog iets heeft opgeleverd voor het herstel van de Lambertustoren. Hartelijk dank voor een geweldig mooie middag!